Din aleminin sanal buluşma platformu!
Yeni Sayfa 1

Favorilerime Ekle   Anasayfam Yap

Genel Sunumlar İlköğretim Sunumları İlköğretim ve Lise Sınıfları Ortak Sunumlar Lise Sunumları  
Yeni Sayfa 1

Basın bildirisi: SORUMLULUK BİLİNCİYLE HAREKET ETME ÇAĞRISI

Denizli Milletvekili Adayı, İlahiyatçı, Yazar, Salih TEKİN; Türkiye’de ve Dünyada Sorumluluk Bilinciyle Hareket Etme Çağrısı Yaptı.

DENİZLİ, 27 Nisan 2011
Salih TEKİN: “Türkiye’de seçim nedeniyle hararetli hazırlıklar ve çalışmalar başladı. Seçim günü yaklaştıkça bu yöndeki hareketlilik daha da çoğalacak; güç gösterileri, mitingler, toplantılar, destek arayışları, ve ziyaretler yoğunluk kazanacaktır. İdrak etmekte olduğumuz "Kutlu Doğum Ayı" münasebetiyle düzenlenen güzel etkinliklerle yaşanan birlik, beraberlik, kardeşlik havası içindeki manevi iklim seçim döneminde de devam etmelidir” dedi.

Özellikle seçim sürecine girildiği, yoğun ve hararetli çalışmaların başladığı bu günlerde; Müslümanların, alemlere rahmet, hayatın her alanında da insanlar için en güzel örnek olan Allah Rasulü'nü anmaları, O'nu gündeme getirip O'na davet etmeleri önemlidir, diyen Salih TEKİN, “Bu vesileyle, kutlu doğum etkinlikleri tertip edenleri, bu işte emeği geçenleri ve bunun için bir araya gelenleri kutluyor, manevi iklimin teneffüs edilmesine vesile olanları saygıyla selamlıyorum." dedi.

Bölgesel, küresel meselelerin gittikçe arttığı dünyamızda, masum ve sivil insanların, çocukların öldürüldüğü, sözde insan hakları, hürriyet adına yapıldığı söylendiği halde, aslında sadece çıkarlar ve petrol için müdahalelerin yapıldığı artık herkes tarafından bilinmektedir. Son günlerde zor günler geçiren ve petrol varlıklarının üstüne çullanarak, halkını sefalete mahkûm eden, Ortadoğu yöneticileri için Peygamberimizin hayatından alması gereken çok önemli dersler vardır. "Bizim atalarımız masum sivil halka, çoluk çocuğa zarar vermeden İslam kültürüne sadık kalarak 6 asır ayakta durabildi." diyen Salih TEKİN, günümüz dünyasının da ancak İslam dininin hak ve hukukunu yaşadığı ve Peygamberimizin örnek hayatını hakkıyla tanıdığı zaman içinde bulunduğu durumlardan kurtulabileceği mesajını verdi.

Salih TEKİN; “Bugün İslam toplumlarının içine düştükleri sosyal, siyasal ve ekonomik açmazlar ve kargaşalar, Peygamberimizin hala yeterince anlaşılamadığını göstermektedir. Hoşgörünün ve sevginin dili olan İslam'ın yanlış yorumu, çıkar ve gündelik heveslere alet edilmesi maalesef çarpık, bunalımlı bir toplum ve devlet hayatının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu itibarla, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in daha iyi anlaşılmasına, idrak edilmesine ve örnek hayatının tatbik edilmesine çok ihtiyaç vardır. O'nun insanlığa ulaştırdığı mesajların samimi bir şekilde anlaşılabilmesini ve benimsenmesini temenni ediyor, aranılan huzur ve hoşgörünün ziyadesiyle burada bulunacağına inanıyorum” dedi.
Sorumluluk Bilinci:1

Kategori: BÜYÜKLER İÇİN - BİRAZ DA SİYASET
Ekleyen: Salih TEKİN
Tarih: 27.04.2011

Bu doküman sizden önce 8 kişi tarafından indirildi.

 

Bu habere puan verin        Bu habere 0 kişi 0 puan verdi

İlk Yorumu Siz Yazın

 

Yorum yazabilmek için sistem girişi yapmanız gerekir.

 

 

Yeni Sayfa 1

   
   
E-Posta:
Şifre:
Beni Hatırla

Kaydol

Şifrem?

 

   Site İstatistikleri

   
  Bugünkü sayaç: 47
  Toplam sayaç: 1.182.250
  Toplam Doküman: 1063
  Üye Sayısı: 10097
   



Yeni Sayfa 1

duaistiyoruz@dinalemi.net

Tasarım-Hosting: Spark Bilişim