Din aleminin sanal buluşma platformu!
Yeni Sayfa 1

Favorilerime Ekle   Anasayfam Yap

Genel Sunumlar İlköğretim Sunumları İlköğretim ve Lise Sınıfları Ortak Sunumlar Lise Sunumları  
Yeni Sayfa 1

Rahmet Ayından Bereketler: 15-RAMAZAN DOLAYISIYLA KAPALIYIZ

Ramazan, hayatımızla ilgili ciddi kararlar verme, “Oruçla beraber, şu kötü alışkanlığımı bir daha yapmamaya da niyet ediyorum” deme zamanıdır. Ramazan Bir Talimdir... Tebliğdir... Terbiye Zamanıdır...

Ramazan’ı gurbet elde daha iyi anladım. 1950’li yıllarda Amerika’da füze birliklerinde vazife yapıyordum. Texas’ın El Paso şehrindeydik. Cihazların bütünü hem büyük, hem ağırdı. O cihazları taşımak, bakımını yapmak vazifemizdi. Öyle terliyordum ki, gömleğimi sıksam suyu damlardı...

Amerikalı diyor ki: “Burada seni kimse görmez. Susadıysan bir şeyler iç. Acıktıysan bir şeyler ye. Kim görecek seni?” Tabii onun bütün tekliflerini gülerek karşıladım. Adam şuna hayret ediyor: “Bu kadar zahmeti nasıl kabulleniyorsunuz?” Ben içimden “Allah için” diyorum. Amerikalıya; “Allah için katlanıyoruz bu zorluklara...” diyemiyorum. İbadetlerin gereğini ona anlatmak mümkün değil. Çünkü onun dünyasında Allah’a itaat etmek diye bir şey yok. Hayatında kumandana, mühendise, ustaya, Amerikalı patrona itaat etmeyi normal görüyor, “Yapılması lazım, sistem bozulur.” diyor. Fakat asıl itaatin Allah’a gösterilmesi gerektiğini kabul edemiyor. Gözünün gördüğü mükâfata ve cezaya inanıyor. Allah’ın verdiği mükâfata ve cezaya inanmıyor.

Bazen sahur yemeği bulamadık. On tane bisküviyle oruca başladık. Allah yardım etti, daha rahat tuttuk. O çöllerde en büyük dert susuzluk. Allah için sabrettik.

Üç ay boyunca Amerikalılara orucu anlatamadık. İnanç, ibadet, hepsine tamam diyor; fakat, “Oruç tutalım” deyince: “Hayır” diyor.

Orada bir papazla da karşılaştım. İslâmiyet’i benim kadar biliyor. “Neden Müslüman olmadın?” diye sordum. Dedi ki: “İslâmiyet’te haram helal var. O haramları benim gibi insanlar terk edemez. Bu sebepten Müslüman olmak zor.”

RAMAZAN, ORUÇ... Bunlar siyahla beyazı açıkça gösteriyor.

Şadırvanda abdest alıyorum... Kuşlar su içiyor, ben susuzum...
Çok şükür diyorum, Ben kuş değilim. Ben Müslümanım.

Bir kedi yerdeki ekmekleri yiyor. Ben açım.
Çok şükür diyorum, ben kedi değilim. Ben Müslüman’ım.

İnsan olduğuma, oruç tutabildiğime şükrediyorum. Biyolojik yönden insanla hayvanın yapısı aynı. İnsanı hayvandan ayıran ise aklı, ibadeti ve ilmi... Müslüman ibadet etmezse, başka künyelere ismi yazılır.

Elhamdülillah Müslümanız. Allah bize bu nimetleri vermiş, oruç tutmakla da samimiyetimizi gösteriyoruz. Allah’ın emirlerini yapmaya karar veren insan oruç tutar. Ne olursa olsun...

Orucun pek çok faydaları vardır… Fakat oruç, yalnızca Allah rızası için tutulur, faydalar gözetilmez. Zor şartlar içinde oruç tutanların imanı iyice kuvvetlenir. Öyle bir insan harama zor meyleder, kötülüklerle beraber gitmez.

İçkili lokantanın kapısına yazmışlar: “RAMAZAN DOLAYISIYLA KAPALIYIZ!”

Ramazan, hayatımızla ilgili ciddi kararlar verme zamanıdır. “Oruçla beraber, şu kötü alışkanlığımı bir daha yapmamaya da niyet ediyorum” deyip, bir ömür boyu yapmamaya çalışabiliriz...

RAMAZAN BİR TALİMDİR...
TEBLİĞDİR...
TERBİYE ZAMANIDIR...
Hekimoğlu İsmail

Not:
Slaytın boyutu(5,8 mb.) büyük olduğu için indirme bir kaç dakika sürebilir.

Kategori: Genel Sunumlar - Rahmet Ayı RAMAZAN
Ekleyen: Salih TEKİN
Tarih: 03.08.2013

Bu doküman sizden önce 38 kişi tarafından indirildi.

 

Bu habere puan verin        Bu habere 0 kişi 0 puan verdi

İlk Yorumu Siz Yazın

 

Yorum yazabilmek için sistem girişi yapmanız gerekir.

 

 

Yeni Sayfa 1

   
   
E-Posta:
Şifre:
Beni Hatırla

Kaydol

Şifrem?

 

   Site İstatistikleri

   
  Bugünkü sayaç: 35
  Toplam sayaç: 1.180.634
  Toplam Doküman: 1063
  Üye Sayısı: 10097
   



Yeni Sayfa 1

duaistiyoruz@dinalemi.net

Tasarım-Hosting: Spark Bilişim